#Unique

We willen bij Unique aansluiten bij de unieke behoeften van onze jongeren. Niet push-, maar pullgericht. We zien bij Jezus dat Hij de mensen altijd trok, uitdaagde en warm maakte voor zijn Koninkrijk. Iedere 2 weken willen we activiteiten aanbieden. Een aantal kernwoorden bij Unique zijn:

  • iedere jongere is uniek en daar willen we bij aansluiten.
  • we willen relaties bouwen in en door de groepen 
  • we willen heel graag verbinden met onze omgeving

Naast de activiteiten die we binnen de kerk hebben willen we vanuit Unique ook aansluiten bij initiatieven en activiteiten buiten onze kerk. Vanuit onze visie vinden we het belangrijk om onze omgeving te dienen en te connecten met anderen!

Unique by weekly

#Projects: We willen voor onze jongeren ook projecten en events organiseren die niet direct onder een andere pijler vallen. Hierbij moeten we denken aan activiteiten die een keer of een paar keer per jaar terug kunnen komen. Hierbij willen we ook heel graag in verbinding staan met onze omgeving.

#Sports: Het onderdeel #Sports is qua tijd/locatie variabel. Met een enthousiast team van leiders willen we aan de slag gaan met onze jongeren. Sportiviteit, bewegen, verbinden en connecten door middel van sport staan centraal.

#Arts: op de dinsdag willen we het onderdeel Arts aanbieden. Verschillende onderdelen willen we op deze avonden aanbieden in verschillende groepen: drama, dance, music and creative. We willen deze avonden juist de creatieve en artistieke gaven en talenten aanspreken onder leiding van een groep enthousiaste leiders. 

#Serve: We willen onder leiding van een groep leiders onze omgeving dienen. De tijden/locaties zijn in de week variabel. We willen graag onze handen uit de mouwen steken en de ander dienen!! We starten iedere keer bij @home waar we tijd nemen voor welkom, ontmoeting, mededelingen en de praktische zaken doorspreken voor onze activiteit.

YNG-Grow: op de donderdag hebben we binnen Mozaiek0318 altijd onze Grow-avonden. Ook als jeugdwerk willen we hierbij aansluiten. We willen diverse onderwerpen en thema’s aanbieden deze avonden. Er kunnen interne en externe sprekers zijn op deze avonden. Deze avonden willen we juist de ruimte geven aan onderwijs, verdieping en gebed. Vanaf 18.45 uur staan de koffie/thee klaar. 

Hang Out: op de vrijdag willen we onze ruimte openstellen om te chillen, ontspannen en te ontmoeten. Even tijd om te relaxen, te gamen, te chillen of gewoon te kletsen met andere tieners/jongeren. We willen hier  verbinden met anderen in onze omgeving!
Op deze manier willen we onze werkweek afsluiten en het weekend inluiden.

#Connect: op de zaterdagavond staat ons Connectteam klaar om de jongeren te ontvangen. Hier is de plek om te connecten met andere tieners en jongeren. Het is een tijd van plezier, fun, spel, sport en gezelligheid. Neem gerust al je vrienden mee!


Unique regular


#Clans: In de Clans trek je op met zo’n 8-10 andere jongeren. Je leert elkaar goed kennen en samen groei je in je relatie met elkaar en met God. De clans zijn groepen van acht tot tien jongeren die samen met twee jeugdleiders bij elkaar komen. In deze clan leer je elkaar kennen en praat je met elkaar over je geloof aan de hand van het thema. Deze clans zijn in ieder geval een keer in de maand, maar dat mag ook vaker. Dit kan je zelf aangeven bij jou clan!
Wil jij ook bij een clan? Ga dan naar de #Clan pagina en geef je op. Je kan zelf kiezen in welke clan je wilt. Mocht jouw voorkeur er niet bij zijn, geef je dan toch op en vermeld dit bij je formulier. Dan gaan wij kijken of er een nieuwe clan te vormen is.

#Projects: we organiseren jeugdkampen voor onze jongeren. We willen hierbij recht doen aan de diverse leeftijdsgroepen door een divers programma aan te bieden. We doen dat een keer per jaar(start van het seizoen in september) met de optie om dat in de toekomst te verspreiden over meerdere tijdstippen per jaar voor meerdere doelgroepen. Naast een inhoudelijk programma hebben we ook een sportprogramma en heel veel tijd voor ontmoeting, plezier en chillen.
Naast jeugdkampen willen we ook andere events/projecten een plek geven onder de pijler Projects. 

#Travel: we organiseren jongerenreizen met als doel de omgeving te dienen. Jongeren krijgen de mogelijkheid om hun geloof in Jezus bekend te maken in hun omgeving door praktische hulp en evangelisatie.
Doordat jongeren met elkaar deze reis maken en uitreiken naar anderen, hopen wij dat zij groeien in hun geloof, dat er vriendschappen ontstaan en dat zij vaardigheden ontwikkelen om getuigen te zijn in hun nabije omgeving, zoals op school, werk en bij familie en vrienden.
Hierdoor krijgen jongeren ook een beeld van de kerk buiten Veenendaal en het geloven in een andere cultuur. 
Qua opbouw en indeling van de reis hebben we het volgende voor ogen: 12 t/m 16 jaar: in Nederland, 17 t/m 20 jaar: in Europa, 21 t/m 25 jaar: buiten Europa. In een vroeg stadium beginnen we met de opbouw van onze teams van leiders en deelnemers. Er wordt een goede voorbereiding van de deelnemers gevraagd zowel financieel, geestelijk(toerusting) als sponsoracties. 
Jongeren die een hart hebben voor praktische hulp en evangelisatie in een andere omgeving moeten zich zeker aansluiten bij een van onze reizen!

#Online: de wereld om ons heen wordt steeds sneller. Internet en social media zijn inmiddels voor iedereen heel gewoon in de maatschappij. Zeker voor onze jongeren is dat niet eer weg te denken. Zij zijn opgegroeid met de digitale wereld van internet, social media en you tube. We geloven dat we de “online-wereld” een plek moeten geven binnen ons jeugdwerk. Door middel van  filmpjes, vlogs, social media willen we onze mededelingen, boodschap delen met elkaar maar ook met de wereld daar buiten. We zien een digitale omgeving voor ons waarin jongeren samen met hun leiders connecten met de omgeving. 

 

Wil je weten wanneer bovenstaande activieten zijn en waar? Check dan onze agenda!