dag 9 - 29mei

Dit bericht is geplaatst op 29-05-2020

Overdenking

Luister naar "Onze schuilplaats is God".

Vandaag zingen we en bidden we het lied ‘Onze schuilplaats is God’. Dit lied zegt niet dat er geen dood en sterven is of teleurstelling of onrust of tranen of twijfel, en ga zo maar door. Maar het zet er wel iets tegenover. Tegenover dat alles staat: hoop, leven, licht, liefde, vrede, blijdschap, antwoord, en ga zo maar door. Dat is waarom aanbiddingsliederen ons zo helpen in ons gebed. We poetsen het ene niet weg, onze twijfel of pijn, maar we zetten er wel iets tegenover. Juist in ons zingen en bidden. We doen dat in het geloof dat op een dag het volmaakte of moet ik zeggen: De Volmaakte zal komen. En dan doet Hij wat we soms nu al ervaren in ons bidden en zingen: dat Hij troost. 

Neem de woorden van dit lied samen met de Bijbelteksten en laat dit je leiden in je gebed. En onthoud: je gebed mag zo eerlijk zijn als je durft!

 

Psalmen 46:2-3

2 Bij God vinden wij bescherming,
Hij is onze kracht.
In de moeilijkste omstandigheden
bleek steeds weer dat Hij ons te hulp komt.
3 Daarom kennen wij ook geen angst,
al nam de aarde een andere positie in
en al scheurden de bergen die op de zeebodem staan.

 

Nahum 1:7

7 De Here is goed. Hij is een helper in de nood, een schuilplaats voor allen die op Hem vertrouwen.

 

Openbaring 21:3-5

3 Ik hoorde een luide stem vanaf de troon zeggen: ‘Gods woonplaats is nu bij de mensen, Hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volk zijn en Hij zal Zelf bij hen zijn. 4 Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen. Er zal geen dood meer zijn, geen verdriet, geen rouw of pijn, want die dingen horen bij de oude wereld die voorbij is.’ 5 Hij die op de troon zat, zei: ‘Ik maak alles nieuw.’ En Hij zei tegen mij: ‘Schrijf het allemaal op, want wat Ik zeg, is waar en betrouwbaar.

 

Gebedspunten:

We bidden de woorden van dit lied specifiek voor onszelf, ons gezin, onze kerk, dat ‘onze hulp en verwachting’ in Hem alleen is.
We bidden dat God vandaag een schuilplaats is voor …. {namen}.
We bidden om de spoedige terugkeer van Christus naar deze aarde.

P.S. Op verschillende momenten of misschien wel 1 uur bidden. Het is ons verlangen dat er 10 dagen lang, 24/7 gebeden wordt. Bid je met ons mee? Klik hier om  je in te schrijven.. Als je je gebeds- en dankpunten, je verlangen of iets wat je van God denkt te hebben ontvangen wilt delen ga dan naar onze gebedsmuur (klik hier)